2016

 • Elmarad a francia utcabál

  A Francia Köztársaság elnöke, François Hollande három napos nemzeti gyászt hirdetett a nizzai merénylet után. Sajnálattal közöljük, hogy a szombat esti francia utcabált így nem áll módunkban megrendezni. A Budapesti Francia Intézet osztozik az áldozatok és hozzátartozóik fájdalmában.

  lire la suite

 • Picasso-kiállítás (2016. április 22. - augusztus 28.)

  Látogassanak el a Magyar Nemzeti Galéria Picasso különleges portréiból válogató kiállítására. E kiállítás, amelyet a Musée national Picasso-Paris-val együttműködésben szervez a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria, mostantól látható.

  lire la suite

 • Ötletek éjszakája a Quai d’Orsay-n (16.01.27.)

  Január 27-én a Quai d’Orsay eddig soha nem látott kísérletbe fog: megrendezi az Ötletek éjszakáját. Értelmiségiek, művészek, építészek kapnak szót, hogy elképzeljék a holnap világát. Food truck, vízbár, efemer könyvesbolt és nyilvános felolvasások varázsolják kivételessé ezt az eszmecserékkel tarkított kötetlen éjszakát.

  lire la suite

 • Környezetvédelmi Hónap

  Ha van probléma, amely a Föld minden lakóját érinti, az a klímaváltozás, melynek hatásai egyre nyilvánvalóbban megmutatkoznak világszerte. Az azonnali cselekvés szükségességére utalt Ban Ki-Moon ENSZ-főtitkár, mikor egy 2014-es környezetvédelmi rendezvényen úgy fogalmazott: „Nincs B terv, mert nincs B bolygó”. A Budapesti Francia Intézet november 4. és 30. között tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Környezetvédelmi Hónapot, melynek központi témája idén a klímaváltozás és annak hatásai. A témának különös aktualitást ad, hogy a rendezvénysorozat zárónapján kezdődik meg Párizsban az ENSZ 21. klímakonferenciája (COP21) 196 ország részvételével.

  lire la suite

Oldal tetejére