• Kecskemétre látogatott a nagykövet

  2017. február 23.

  Kecskemétre látogatott a nagykövet

  Éric Fournier, Franciaország nagykövete február 14-én Kecskemétre látogatott. A programokban gazdag látogatás során megbeszélést folytatott Mezei Dáviddal, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár-helyettesével, ellátogatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetébe, valamint az Orvia cég sükösdi termelőegységébe.

  Aktualitások

  A francia nyelv. „Olyan szép, olyan büszke, olyen szerény, olyan merész, megható, érzéki, szűzies, nemes, bizalmas, bolondos, okos, hogy teljes lelkünkkel szeretjük, és soha nem érezzük a késztetést, hogy hűtlenek legyünk hozzá.” - mondta róla Anatole France.

  Goût de / Good France 2017

  Tekintsék meg a 15 részt vevő étterem listáját!

  1956-2016 - Magyarországról Franciaország felé

  Olvassák el a Magyarországi Francia Nagykövetség által az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából Franciaországban befogadott magyar menekültek visszaemlékezéseit. A mai blokkban Charles (Károly) Kosztolányi visszaemlékezését közöljük.

  Vidéo - Nemzeti érdemrenddel tüntették ki Baranyai Gábort

  2017. január 13-án Éric Fournier nagykövet a Nemzeti Érdemrend lovagi fokozatával tüntette ki dr. Baranyai Gábort, a határokkal osztott természeti erőforrások fenntartható használatáért felelős miniszteri biztost.

  Ez a dokumentum az idegenforgalomban dolgozóknak szól, hogy könnyebben válaszolhassanak a Franciaországba utazóknak a francia állampolgárok és a külföldi turisták biztonsága érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseire.

  A Budapesti Francia Intézet programja

  A Budapesti Francia Intézet programja