• Az Európai Hidak megnyitója

  2016. szeptember 22.

  Az Európai Hidak megnyitója

  2016. szeptember 21-én Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete Káel Csaba, a Művészetek Palotájának vezérigazgatója és Stefan Englert, a Budapesti Fesztiválzenekar ügyvezető igazgatója jelenlétében megnyitotta az Európai hidak című rendezvénysorozatot.

  Aktualitások

  • Mindenki a francia paralimpiai csapattal van!

   2016. szeptember 16.

   Mindenki a francia paralimpiai csapattal van!

   A francia csapat a nyári paralimpiai játékok 1960-as elindulása óta egyetlen versenyt sem mulasztott el.

   [Olvassa el]
  • Szociális vállalkozási fórum 2016

   2016. szeptember 16.

   Szociális vállalkozási fórum 2016

   Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete felszólalt az EuCham Szociális vállalkozási fórumán, amely a szervezetek, intézmények és üzletemberek olyan éves platformja, ahol megoszthatják egymással a szociális innovációkat (...)

   [Olvassa el]
  • Miskolcra látogatott a nagykövet

   2016. szeptember 12.

   Miskolcra látogatott a nagykövet

   2016. szeptember 8-án és 9-én Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete Miskolcra látogatott. A nagykövetet fogadta Kriza Ákos polgármester, találkozott továbbá a város roma közéleti személyiségeivel, ellátogatott a Dr. (...)

   [Olvassa el]

  A területi együttműködésekről igen sok szó esett az augusztus 29. hétfő és szeptember 2. péntek között megrendezett párizsi nagyköveti értekezleten. Mivel az ilyesfajta cserekapcsolatok Magyarország és Franciaország között régóta és számosan fennállnak, a nehézség inkább abban rejlik, hogy átlássuk, mi minden zajlik e témakörben országaink között, mint a különböző kezdeményezések támogatásában, amelyekből nincs hiány.

  Videó - Európai hidak (2016. szeptember 22.)

  2016. szeptember 21-én Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete megnyitotta az Európai hidak című rendezvénysorozatot.

  Személyes történeteket keresünk

  Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a Francia Nagykövetség keresi azon személyeket – hogy összegyűjtse visszaemlékezéseiket –, akik a megtorlások miatt elhagyták Magyarországot és Franciaországban telepedtek le, a későbbiekben azonban visszatértek Magyarországra, hogy a továbbiakban itt éljenek. Amennyiben részt kíván venni ebben a projektben, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Marie Vandewalle-lal az alábbi e-mail címen: marie.vandewalle@diplomatie.gouv.fr

  Ez a dokumentum az idegenforgalomban dolgozóknak szól, hogy könnyebben válaszolhassanak a Franciaországba utazóknak a francia állampolgárok és a külföldi turisták biztonsága érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseire.

  A Budapesti Francia Intézet programja

  A Budapesti Francia Intézet programja