• Rácz Lehel visszaemlékezése

  2016. november 28.

  Rácz Lehel visszaemlékezése

  Olvassák el a Magyarországi Francia Nagykövetség által az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából Franciaországban befogadott magyar menekültek visszaemlékezéseit.

  Aktualitások

  Miközben véget ért a Budapesti Víz Világtalálkozó, a New York Times címoldalán megjelent egy cikk a partmenti élőhelyeket fenyegető tengerszintemelkedésről. A cikk riasztóan mutatja be a helyzetet, többek között a szerencsétlen miami milliomosokra nézve, akiknek a szeme előtt semmisül meg a vagyonuk. Az egyik fotón például nyugtalanítóan közeleg egy óriási hullám, azzal fenyegetve, hogy elsodorja egy villa úszómedencéjét. Borzalmas, nem?

  1956-2016 - Magyarországról Franciaország felé

  Olvassák el a Magyarországi Francia Nagykövetség által az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából Franciaországban befogadott magyar menekültek visszaemlékezéseit. A mai blokkban Rácz Lehel visszaemlékezését közöljük.

  Videó - Látogatás a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban

  Éric Fournier nagykövet a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium vendége volt.

  Ez a dokumentum az idegenforgalomban dolgozóknak szól, hogy könnyebben válaszolhassanak a Franciaországba utazóknak a francia állampolgárok és a külföldi turisták biztonsága érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseire.

  A Budapesti Francia Intézet programja

  A Budapesti Francia Intézet programja