• A július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett fogadás

  2016. július 21.

  A július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett fogadás

  A július 14-i nemzeti ünnep alkalmából a hagyományokhoz híven idén is fogadást tartottak a Francia Rezidencián. Több mint 350 magyar és francia vendég kapott meghívást a trikolórba öltöztetett rezidencia kertjébe. Magyarul megtartott beszédében Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete kiemelte a Magyarország és Franciaország közötti együttműködést valamennyi (...)

  Aktualitások

  • Információk a Maliban fennálló helyzetről és a terrorizmus elleni (...)

   2016. július 20.

   Információk a Maliban fennálló helyzetről és a terrorizmus elleni küzdelemről

   Maliban a helyzet javult 2013 óta. A tűzszünetet betartják. A békemegállapodást aláíró felek között fennáll a párbeszéd, a felek rendszeresen üléseznek.
   Fotó: Védelmi Minisztérium

   [Olvassa el]
  • Elmarad a francia utcabál

   2016. július 15.

   Elmarad a francia utcabál

   A Francia Köztársaság elnöke, François Hollande három napos nemzeti gyászt hirdetett a nizzai merénylet után. Sajnálattal közöljük, hogy a szombat esti francia utcabált így nem áll módunkban megrendezni. A Budapesti Francia Intézet (...)

   [Olvassa el]
  • Merénylet Nizzában

   2016. július 15.

   Merénylet Nizzában

   A Magyarországi Francia Nagykövetség köszönetet mond mindazoknak, akik kifejezték együttérzésüket Franciaországnak és részvétüket az áldozatok családjának a július 14-én Nizzában történt aljas merénylet (...)

   [Olvassa el]
  Online részvétnyilvánító könyv az áldozatok emlékére

  A Nagykövetség létrehozott egy online részvétnyilvánító könyvet. Amennyiben üzenetet szeretne küldeni nekünk, kattintson a fenti képre.

  A nemzeti ünnep estéjén Nizzában történt tragédia tovább mélyítette az elmúlt hónapok merényletei által okozott sebeinket. De a szolidaritás és a barátság mindenhonnan érkező gesztusai megvigasztalnak és megerősítenek minket. Köszönet mindazoknak, akik július 15-e reggele óta kifejezték az áldozatokkal való együttérzésüket és elítélték e barbár tettet.

  Személyes történeteket keresünk

  Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a Francia Nagykövetség keresi azon személyeket – hogy összegyűjtse visszaemlékezéseiket –, akik a megtorlások miatt elhagyták Magyarországot és Franciaországban telepedtek le, a későbbiekben azonban visszatértek Magyarországra, hogy a továbbiakban itt éljenek. Amennyiben részt kíván venni ebben a projektben, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Marie Vandewalle-lal az alábbi e-mail címen: marie.vandewalle@diplomatie.gouv.fr

  Ez a dokumentum az idegenforgalomban dolgozóknak szól, hogy könnyebben válaszolhassanak a Franciaországba utazóknak a francia állampolgárok és a külföldi turisták biztonsága érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseire.

  A Budapesti Francia Intézet programja

  A Budapesti Francia Intézet programja