Aktualitások

  A nemzeti ünnep estéjén Nizzában történt tragédia tovább mélyítette az elmúlt hónapok merényletei által okozott sebeinket. De a szolidaritás és a barátság mindenhonnan érkező gesztusai megvigasztalnak és megerősítenek minket. Köszönet mindazoknak, akik július 15-e reggele óta kifejezték az áldozatokkal való együttérzésüket és elítélték e barbár tettet.

  Személyes történeteket keresünk

  Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a Francia Nagykövetség keresi azon személyeket – hogy összegyűjtse visszaemlékezéseiket –, akik a megtorlások miatt elhagyták Magyarországot és Franciaországban telepedtek le, a későbbiekben azonban visszatértek Magyarországra, hogy a továbbiakban itt éljenek. Amennyiben részt kíván venni ebben a projektben, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Marie Vandewalle-lal az alábbi e-mail címen: marie.vandewalle@diplomatie.gouv.fr

  Ez a dokumentum az idegenforgalomban dolgozóknak szól, hogy könnyebben válaszolhassanak a Franciaországba utazóknak a francia állampolgárok és a külföldi turisták biztonsága érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseire.

  A Budapesti Francia Intézet programja

  A Budapesti Francia Intézet programja