Aktualitások

  Különlegesen fontos az öt francia parlamenti képviselő január 18. és 22. között esedékes látogatása. A Rudy Salles, a Nemzetgyűlés Francia-Magyar Baráti Tagozatának elnöke által vezetett delegációt fogadja majd többek között Kövér László, a magyar parlament elnöke, és fogadják majd természetesen a Hoffmann Rózsa által elnökölt Magyar-Francia Baráti Tagozat tagjai.

  1956-2016 - Magyarországról Franciaország felé

  Olvassák el a Magyarországi Francia Nagykövetség által az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából Franciaországban befogadott magyar menekültek visszaemlékezéseit. A mai blokkban Charles (Károly) Kosztolányi visszaemlékezését közöljük.

  Vidéo - Nemzeti érdemrenddel tüntették ki Baranyai Gábort

  2017. január 13-án Éric Fournier nagykövet a Nemzeti Érdemrend lovagi fokozatával tüntette ki dr. Baranyai Gábort, a határokkal osztott természeti erőforrások fenntartható használatáért felelős miniszteri biztost.

  Ez a dokumentum az idegenforgalomban dolgozóknak szól, hogy könnyebben válaszolhassanak a Franciaországba utazóknak a francia állampolgárok és a külföldi turisták biztonsága érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseire.

  A Budapesti Francia Intézet programja

  A Budapesti Francia Intézet programja