• A nagykövet átadta az Akadémiai Pálmarend lovagi fokozatát

  2016. október 13.

  A nagykövet átadta az Akadémiai Pálmarend lovagi fokozatát

  Szegedi látogatásának keretében Éric Fournier nagykövet az Akadémiai Pálmarend lovagi fokozatával tüntette ki Kruzslicz Pétert, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatóját, a Frankofón Egyetemi Központ adminisztrációs igazgatóját, az egyetem nemzetközi igazgatóját, valamint Kiss Dezsőt, a SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium volt (...)

  Aktualitások

  Milyen szép hivatás a bíróé, az ügyvédé, a bírósági végrehajtóé vagy a igazságügyi tisztségviselőé! Néhány éve ismét feltámadt az érdeklődés az igazságügy területe iránt és több ilyen tárgyú könyv is megjelent. Itt, Budapesten is részt akartunk venni az ezzel kapcsolatos eszmecserékben, ezért Patrick Sannino ösztönzésére – aki 2013 óta a Francia Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke, 2014 óta pedig a Bírósági Végrehajtók Európai Kamarájának elnöke – megkezdtük egy 2017-ben rendezendő szimpózium előkészítését.

  Videó - Látogatás a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban

  Éric Fournier nagykövet a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium vendége volt.

  Ez a dokumentum az idegenforgalomban dolgozóknak szól, hogy könnyebben válaszolhassanak a Franciaországba utazóknak a francia állampolgárok és a külföldi turisták biztonsága érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseire.

  A Budapesti Francia Intézet programja

  A Budapesti Francia Intézet programja