• Pályázat munkálatok elvégzésére

  2016. június 17.

  Pályázat munkálatok elvégzésére

  A Budapesti Francia Nagykövetség az osztályainak összevonása keretében pályázatot hirdet munkálatok elvégzésére.
  A jelentkezés határideje július 6-a szerda 12 óra.

  Aktualitások

  • EURO 2016 : Franciaország készen áll, hogy fogadja a világ különböző (...)

   2016. június 22.

   EURO 2016 : Franciaország készen áll, hogy fogadja a világ különböző pontjairól érkező turistákat!

   A június 10-től július 10-ig tartó 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság alkalmából Franciaország több mint 1,5 millió látogatót vár a világ minden tájáról. Valamennyi állami hivatal, köztük a Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium, (...)

   [Olvassa el]
  • COFACE konferencia

   2016. június 22.

   COFACE konferencia

   Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete nyitotta meg a 2016. június 8-án rendezett Coface konferenciát. A konferencia célja az elmúlt év gazdasági történéseinek felülvizsgálata, a következő év világgazdasági trendjeinek és (...)

   [Olvassa el]
  • Franciaország íze

   2016. június 20.

   Franciaország íze

   2016. június 13-14-én megrendezésre került Budapesten a 2. „Franciaország íze” üzleti találkozó. A Business France szervezésében létrejött esemény célja az volt, hogy a magyar piacon még nem ismert, gourmet termékeket képviselő francia (...)

   [Olvassa el]

  A Heti Válasz napokban közölt „Van valami a levegőben” című írása a magyar mozi, gasztronómia és futball legutóbbi nemzetközi sikereire utal. Én áprilisban ezt írtam: „Valami nagyon fontos történik 2016 tavaszán Budapesten.” Elmúlt a tavasz, de még mindig izgalmas dolgok vannak a levegőben!

  Személyes történeteket keresünk

  Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a Francia Nagykövetség keresi azon személyeket – hogy összegyűjtse visszaemlékezéseiket –, akik a megtorlások miatt elhagyták Magyarországot és Franciaországban telepedtek le, a későbbiekben azonban visszatértek Magyarországra, hogy a továbbiakban itt éljenek. Amennyiben részt kíván venni ebben a projektben, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Marie Vandewalle-lal az alábbi e-mail címen: marie.vandewalle@diplomatie.gouv.fr

  Ez a dokumentum az idegenforgalomban dolgozóknak szól, hogy könnyebben válaszolhassanak a Franciaországba utazóknak a francia állampolgárok és a külföldi turisták biztonsága érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseire.

  A Budapesti Francia Intézet programja

  A Budapesti Francia Intézet programja