• Franciaország, Németország és Európa jövője

  2016. május 18.

  Franciaország, Németország és Európa jövője

  2016. május 17-én Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete, Dr. Heinz-Peter Behr, Németország magyarországi nagykövete és Dr. Philippe Gustin, Franciaország volt romániai nagykövete „Franciaország, Németország és Európa jövője” címmel konferenciát tartottak a Budapesti Francia Intézetben.

  Aktualitások

  • A homofóbia és a transzfóbia elleni küzdelem világnapja

   2016. május 17.

   A homofóbia és a transzfóbia elleni küzdelem világnapja

   A homofóbia és a transzfóbia elleni küzdelem világnapja alkalmából Franciaország arra emlékeztet, hogy az egyenlő méltóságot és a jogegyenlőséget mindenki esetében tiszteletben kell tartani szexuális orientációtól és nemi identitástól (...)

   [Olvassa el]
  • Sirha Budapest

   2016. május 17.

   Sirha Budapest

   A Sirha, a 2016. május 9. és 11. között megrendezett és a Bocuse d’Or európai döntőjére támaszkodó prémium nemzetközi szállodaipari, vendéglátóipari és élelmiszeripari szakkiállítás nagy sikert aratott (...)

   [Olvassa el]
  • Picasso-kiállítás (2016. április 22. - július 31.)

   2016. május 12.

   Picasso-kiállítás (2016. április 22. - július 31.)

   Látogassanak el a Magyar Nemzeti Galéria Picasso különleges portréiból válogató kiállítására. E kiállítás, amelyet a Musée national Picasso-Paris-val együttműködésben szervez a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria, mostantól (...)

   [Olvassa el]

  Az amúgy is magas szintű francia-magyar kulturális cserekapcsolatok hírnevét még jobban öregbíti a kivételes budapesti koncerthelyszínen, a MÜPA hangversenytermében szervezett fesztivál, ahol az utóbbi napokban az orgonát ünnepelték, ezt a lármás bestiát, ezt a bonyolult, fantasztikus lényt.

  Személyes történeteket keresünk

  Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a Francia Nagykövetség keresi azon személyeket – hogy összegyűjtse visszaemlékezéseiket –, akik a megtorlások miatt elhagyták Magyarországot és Franciaországban telepedtek le, a későbbiekben azonban visszatértek Magyarországra, hogy a továbbiakban itt éljenek. Amennyiben részt kíván venni ebben a projektben, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Marie Vandewalle-lal az alábbi e-mail címen: marie.vandewalle@diplomatie.gouv.fr

  Ez a dokumentum az idegenforgalomban dolgozóknak szól, hogy könnyebben válaszolhassanak a Franciaországba utazóknak a francia állampolgárok és a külföldi turisták biztonsága érdekében hozott intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseire.

  A Budapesti Francia Intézet programja

  A Budapesti Francia Intézet programja